9 stycznia 2014

Domowe rady i porady cd.- czyszczenie urządzeń sanitarnych i kuchennych.

Czyszczenie lodówki:

Lodówka przechowuje żywność.
Od jej czystości zależy czy jedzenie jest swieże 
Do czyszczenia lodówki po jej uprzednim rozmrożeniu używano zwykłego płynu do mycia naczyń. Następną czynnością było przemycie lodówki wodą z octem, w ten sposób likwidowano nieprzyjemne zapachy.
Zanim włożono do lodówki produkty i podłączono ją do prądu dokładnie suszono lodówkę.

Mało kto wie, ale uszczelki przy drzwiach także przecierano szmatką zwilżoną gliceryną.




Lodówkę wyłączoną zawsze pozostawiać z otwartymi drzwiami.

Glazurę myto wodą z dodatkiem amoniaku.

Do czyszczenia terakoty używano gorącego octu a później wody z denaturatem. Raz na jakiś czas wcierano ciepły olej lniany i froterowano do połysku.

cdn...

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz